Sunday, November 21, 2010

erkekler ve moda

erkekler için moda çogu zaman annenin giydirdikleri ile başlar ve hanımın giydirdikleri ile devam eder, çok fazla olmayan bir grup kendi kıyafetini alırken daha az bir grup bunu gerçek seçicilik ve modaya uygun yapar.

Gömlek


Günümüzde en çok tercih edilen üstlerden biri olan gömlek hemen hemen her paltonun altıda güzel durmak gibi bir huyla, hemen hemen herkesi mutlu eder. Ancak unutmamak gereklidir ki gömlek model, renk ve duruş olarak giyen kişinin üstüne oturmazsa gömlegin askıda ne kadar güzel durdugu ya da ne kadar pahalı oldugu hiç bir şeyi değiştirmemektedir. Beyaz gömlek altından parlayan atlet izleri ile insanları deli edebilir o sebeple izlerin hiç olmaması için çalışılmalıdır


Brad Pitt'in bize gösterdigi gibi beyaz gömlek güzel görünebilmektedir ancak en önemlisi nasil ve nesekilde giymeyi bilmemizdir, bir diger nokta ise kilo ve vücut konusu ancak bu konulara daha sonra daha ayrıntılı bir şekilde inecegim. gömlek giyecek erkeklere tavsiyem uzun kollu gömlek secmeleri ve renk seciminde hiç bir zaman aşırıya kaçmamalarıdır, standart bir kot üzerine giyilecek olan kot genellikle siyah üzerine lacivert ya da mavi çizgili olmalıdır ve gömlek üreticilerinden en iyileri bu konuda pi ve zara, ve tabii ki sayet genc biri iseniz ya da kendinizi genç hissediyorsanız sakin ama sakin kisa kollu ve cepli bir beyaz gömlek secmeyin  kabul edelim ki günümüz fiziksel dünyasında kol kası göstermek zorunda kalacaksınız bu sebeple uzun kollu gömlekler giyip kollarını belli bir derece kıvırmanızı öneririm ancak o seri bile cok acımasız bir şekle getirilebiliyor sırf bu sebepten dikkat etmek gerekli. 

Kot ve T-shirt

Devam edersek günlük kıyafetlerin en bilineni kot ve t-shirt'tür, t-shirt'lerinizi elden geldigince az baskılı ya da gülümsetebilecek şeylerden secin, renk olarak t-shirtlerde de basitlikten vazgeçmeyin, her ne kadar kimi yeşil t-shirtler güzel olsa da tamamen emin olmadıgınız zamanlarda siyah ve beyaz renklerden vazgeçmeyin, t-shirtler için ise en iyi yerler,pull and bear, x-side, atlantis, ve çevrenizde bulabileceginiz küçük t-shirt mekanlarıdır. Sulu baskı dışında plastik baskı ile kendi baskınızı da seçmeniz gerekmektedir ve bu baskıları çok iyi bulmalı ve çok iyi düşünmelisiniz, bir örnek olarak yanda gördügünüz resim siyah bir t-shirt üzerine basılmak üzere kullanılmıştır. Baskı t-shirlerde de alt rengi çogunlukla beyaz ya da siyah seçmenizde fayda var. 

Pantolon , Ceket ve Ayakkabı Uyumu

Yorucu bir haftadan sonra dışarı çıkmak için spor bir şeyler giyeceksiniz ya da okula gitmek için ne giysem diye düşünmektesiniz, bir pantolon, t-shirt ve üste giyilen blazer ceket sizi ilgi çekici gösterecektir, blazer ceketi düzgün seçmek gereklidir şayet okul ceketi bir ceketle ortalıkta dolaşırsanız sonu iyi olmayan şeyler orataya çıkabilir, unutmayın ki blazer ceketlerin son moda hali t-shirt üzerine giyilmesidir, düşünelim mavi bir converse ayakkabınız var, üstüne koyu mavi bir kot giydiniz üstünüze giydiklerinzin şimdi hem uyumlu hem de kontrast içinde olmaları gereklidir, tavsiyem  mavi-gri tonlarında bir spor ceket ve altına da siyah ya da beyaz bir t-shirt giymenizdir. 
unutmayın converse ayakkabılar bütün bir takım elbisenin altına giyilererek bütün takım elbiseyi daha şirin ve daha sportif gösterebilir.

şimdilik bu kadar yeterli,
 ergenler, saçlar ile makyaj ve alışveriş ile tekrar görüşmek üzere.

unutmayın, sade olan güzeldir.

No comments:

Post a Comment